Marianne Vondenhoff

Eigenaar/Designer  van TrendZign
Eigenaar van HobbyTrend
Partner bij Klik Op Maat 

Mijn Verhaal

Welkom bij Maricante.

Markant betekent OPVALLEND, BIJZONDER, BUITENGEWOON en dat is precies de juiste omschrijving van mijn werk. Mijn naam is Marianne Vondenhoff en ik ben eigenaresse/designer van Maricante.

  • Creativiteit 99% 99%
  • Nieuwe ideeën 79% 79%
  • Techniek 88% 88%

Hoe het begon:

Na 11 jaar productontwikkeling en grafisch design in de creatieve sector vond ik het hoog tijd om in 2009 de stap te wagen naar het ondernemerschap.
Mijn webshop HobbyTrend kwam tot leven en het bedenken van nieuwe technieken, vooral met aluminiumdraad, het schrijven van boekjes over dit geweldige product en het ontwikkelen van producten om het werken met de draad te vergemakkelijken heeft hierbij mijn aandacht. Alle producten voor deze techniek verkoop ik via mijn webshop en regelmatig sta ik op beurzen in binnen en buitenland om anderen kennis te laten maken met deze geweldige hobby.
Met mijn tweede boek, “het maken van sieraden van aluminiumdraad”, heb ik de naam AluJoux (Aluminium/bijoux) gelanceerd en onder deze naam is de techniek inmiddels in een groot deel van Europa bekend. De boeken zijn 4-talig en daardoor heb ik veel klanten in Duitsland, België, Frankrijk.

Daarnaast verkoop ik natuurlijk ook mijn eigen Aluminiumcreaties, die op bestelling worden gemaakt. En omdat ik deze sieraden een eigen merk wilde geven, is MARICANTE ontstaan. De webshop is daarom helemaal gewijdt aan mijn eigen handgemaakte creaties.

Sinds mijn jeugd ben ik ook gefascineerd door het maken en ontwerpen van kostuums, vooral voor Carnaval, want ik kom niet voor niets uit het gezellige Limburg!
Mijn voorkeur gaat uit naar het creëren van een OPVALLEND, BUITENGEWOON kostuum en de voorpret is voor mij dan ook zelfs nog leuker dan het evenement zelf. Bij zo’n kostuum hoort natuurlijk ook een BIJZONDERE hoed of pruik en omdat ik me niet wil beperken tot één kostuum per jaar, ben ik deze op bestelling gaan maken voor andere feestvierders en levensgenieters.
De hoeden en pruiken van foam zijn natuurlijk niet alleen voor de carnavalisten uit het zuiden, maar ook erg in trek bij andere gelegenheden, zoals themafeesten, theater, artiestenoptredens, fantasie evenementen, steampunk en dragqueens.

En last but niet least; het maken van Websites en Webshops. Hier kan ik mijn creativiteit kwijt en vanwege  mijn grafische achtergrond wil ik ook deze werkzaamheden niet verloren laten gaan. Onder de naam TrendZign maak ik daarom websites en webshops en verzorg ik, in samenwerking met mijn partner ACGM Invent ook alles rondom hosting, domeinregistratie en emailhosting.Dus de whole package, alles verzorgd bij één leverancier. wel zo prettig!
Onder de naam KLIK OP MAAT geven wij 1-dags opleidingen aan mensen die zelf hun website willen bouwen én beheren, zonder kennis van webbouwen of programmeren.
Maar ook organiseren wij een dag in de week voor 65 plussers die graag willen leren omgaan met hun laptop/tapblet of computerproblemen hebben. Dit geeft grote voldoening, want niet alleen de computerproblemen zijn hierbij belangrijk, maar ook het sociale aspect. Een dagje uit, contact met andere ouderen, bij een gezellig kopje koffie maakt deze dag bijzonder.

 Vanwege mijn ruime interesses, is het moeilijk om me te beperken tot één hobby of één techniek en blijven mijn activiteiten wisselen en groeien.  Mijn werk is mijn hobby, dat kan ik met zekerheid stellen en dat geeft mij zoveel energie en plezier! De cliché uitspraken; de tijd vliegt, is het al zó laat en duurde de dag maar dubbel zo lang, hoor je mij dan ook regelmatig roepen.

Omdat ik zoveel plezier heb in wat ik doe, wil ik ook anderen enthousiasmeren en organiseren wij jaarlijks een evenement in onze kloostertuin met diverse kunstenaars en hobbyisten.  Mocht je hier meer van willen weten, dan kun je gerust bellen of mailen.

Marianne

Geschakelde armband of ketting met glaskralen.